UNICEF Sponsorloop maandagavond 14 april van 19.00 tot 20.00 uur

Geplaatst op: 04-04-2008

Aan deze twee-jaarlijkse UNICEF-sponsorloop, die wordt gehouden op maandagavond 14 april aanstaande van 19.00 tot 20.00 uur doen ruim 1000 leerlingen mee. Het zijn leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de basisscholen in de gemeente Weststellingwerf.

Doel

Dit jaar staat de UNICEF-sponsorloop in het teken van aandacht aan kinderen in conflictgebieden in de wereld. Het thema is: ‘NOOIT MEER BANG’. Dit thema is gekozen in nauw overleg met UNICEF Nederland. Vooraf wordt op de scholen informatiemateriaal verstrekt.

Huis-aan-huis sponsoring

In de periode van 4 april tot en met 14 april a.s. gaan de kinderen die aan de sponsorloop deelnemen langs de deuren om zoveel mogelijk sponsorgeld voor dit goede doel te verzamelen. De eerste keer dat ze langs komen wordt het bedrag op de sponsorkaart vermeld. Na de loop wordt het geld opgehaald. De opbrengst van 2 jaar geleden bedroeg ongeveer € 20.000,-.

Locaties sponsorloop

Op 14 april a.s. van 19.00 tot 20.00 uur wordt op de volgende locaties gelopen:

Wolvega : Sportpark Molenwiek van FC Wolvega

Munnekeburen : Sportvelden Scheeneveld

Ter Idzard : Omniveld bij het dorpshuis

Noordwolde : Korfbalveld Leonidas (sportpark Spokedam)

Steggerda : sportpark Vaartweg

Het wordt bijzonder op prijs gesteld dat ouders, verzorgers, familie en kennissen tijdens de sponsorloop de kinderen aanmoedigen.

Werkterrein UNICEF

UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, komt op voor de noden en rechten van kinderen, waar ook ter wereld. Daarbij werkt UNICEF samen met regeringen, lokale overheden, andere hulporganisaties en de bevolking zelf. UNICEF helpt bij de verbetering van de drinkwater- en voedselvoorziening, de gezondheidszorg en het onderwijs. Ook steunt het Kinderfonds projecten voor kinderen die het extra moeilijk hebben: kinderen die op straat leven, die moeten werken, die gehandicapt zijn of die wees geworden zijn.