OBS De Drie Dorpen speelde in finalepoule KNVB Noord Nederland

Geplaatst op: 07-06-2008

Na het behaalde kampioenschap op het schoolvoetbaltoernooi van Weststellingwerf in september 2007 mochten we met de jongens van groep 7 en 8 van obs De Drie Dorpen te Oldeholtwolde nu meedoen met de districtsfinales KNVB Kleine Scholen. Dit betroffen ploegjes uit Groningen, Friesland, Drenthe en de N.O.P. Dit toernooi werd op zaterdag 7 juni 2008 gespeeld op de sportvelden van SV Urk. We vertrokken met drie auto’s om half één naar Urk alwaar het een drukte van jewelste was. Niet alleen de finales van het schoolvoetbal, maar ook de finales van de bekercompetities van de jeugd van voetbalclubs en meisjesvoetbal vonden er plaats.

Gelukkig troffen wij op de velden nog diverse supporters vanuit de Drie Dorpen en ook Lenis van den Broek was met zijn camera present. Het zonnetje deed zijn uiterste best dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie middag van te maken.

Ons ploegje bestond ook nu weer uit Daan van der Zwaan, Nico Haanstra, Bram Zwartjens, Marnix Wagenaar, Elon van den Berg, Marco Huitema, Tijn Bokma en Robert Bos.

In de competitie van de kleine scholen werd er gestreden in twee poules, waarbij de winnaars van beide poules elkaar rechtstreeks in een finale zouden treffen en er een wedstrijd om de derde en vierde plaats tussen de nummers twee gespeeld zou worden. Bij ons in de poule zaten de Willem Lodewijkschool uit Boertange, de Johan Frisoschool uit Koekange, De Fontein uit Sleen, De Kleine Kamp uit Steenwijk en de Wegwijzer uit ’t Zandt. De wedstijdjes duurden slechts 10 minuten en werden gespeeld op een half veld.

Om precies 13.50 uur trapten wij af tegen De Fontein uit Sleen. We deden niets voor elkaar onder, al moet gezegd dat Daan en de paal hier en daar even reddend moesten optreden. Een paar minuutjes voor tijd wist Robert wel een doelpuntje te maken en we konden deze voorsprong vasthouden tot het einde. Eindstand 1-0. De eerste drie punten zaten in de knip.

In de tweede wedstrijd moesten we het opnemen tegen De Wegwijzer uit ’t Zandt. Zij waren een tikkie sterker en vooral één van hun spelertjes was vrij moeilijk in bedwang te houden. En toch ziedaar. Bij een van onze spaarzame uitvallen frommelde Tijn de bal in het vijandelijke doel en kwamen we dus voor te staan. We hoopten hiermee gelijk al de genadestoot te hebben uitgedeeld, maar, hoe jammerlijk, in de allerlaatste aanval van de wedstrijd wist dat goede spelertje van de Wegwijzer de bal toch nog achter Daan te jagen met een hard schot. Eindstand 1-1.

Het derde wedstrijdje ging tegen de Johan Frisoschool uit Koekange. In deze strijd hadden wij licht de overhand en kregen wij zelfs een paar goede kansen. Onze Tijn wist zichzelf zelfs eenmaal compleet vrij voor de keeper te spelen en kreeg het hoekje voor het uitzoeken. Maar de reactie van de keeper was fenomenaal, dus geen goal. Het bleef 0-0. Dat was wel wat spijtig want daarmee slonken onze kansen om in de finale te komen al aardig.

De vierde wedstrijd ging tegen De Willem Lodewijckschool uit Bourtange. Hoe dit ploegje deze finaledag had gehaald was mij eigenlijk een raadsel, want zij bakten er niet veel van. En juist tegen dit ploegje speelden ook wij onze slechtste wedstrijd. Wij stormden en beukten regelmatig richting het doel van de tegenstander, maar waren uiteindelijk net te onzorgvuldig of te gehaast. Kansen zat, maar geen doelpunten. Weer 0-0. Een klein teleurstellinkje deze uitslag, maar ondanks dat nog steeds niet verloren.

We konden nog steeds tweede in de poule worden en aan de strijd meedoen om de uiteindelijk derde en vierde plaats.

De laatste wedstrijd ging tegen De Kleine Kamp uit Steenwijk. Een behoorlijk goed ploegje dat twee erg sterke spelers had. Een van hen wist al snel het net achter Daan te vinden. Hoe dan ook we wilden vandaag niet verliezen en rechtten onze ruggen nog een keer. Beide teams kregen scoringskansen. Een minuut of drie voor tijd wist Nico met een poeier van afstand de bal in de linkerbovenhoek van het doel te jagen. Weer 1-1.

Uiteindelijk werden we vierde in onze poule en hadden we 7 punten vergaard. Ook bleek later dat we van de nummer 1 in onze poule (De Fontein/Sleen, 10 punten) hadden gewonnen en dat we als enige ploeg in onze poule geen enkele wedstrijd hadden verloren. We hebben ons dus kranig geweerd maar zijn een beetje ten onder gegaan aan het feit een gelijkspelletje slechts één puntje oplevert en een overwinning drie, terwijl de overwinningskansen in drie van die wedstrijdjes er zeker waren. De jongens hadden er zelf geloof ik niet zoveel last van, maar bij mij als leider heerste er toch een klein beetje een sneu gevoel. We hadden écht zomaar in de finale kunnen staan en dan was dat zeker niet onterecht geweest. Tsja, het blijft een ongrijpbaar spelletje waarbij het geluk soms ook een beetje mee moet zitten. Maar, als je maar blijft beseffen dat het een spelletje is…..

Hoe dan ook: na afloop was de patat en het ijs erg lekker en gingen we met een voldaan gevoel naar huis. De Drie Dorpen had zich van zijn beste kant laten zien en het was weer erg leuk om samen op stap te zijn.

De leider, René Zwartjens.