OBS De Drie Dorpen kampioen Remco Heite Schoolschaaktoernooi 2008

Geplaatst op: 30-11-2008

Het Schoolschaaktoernooi 2008 is gewonnen door het schaakteam van de openbare lagere school De Drie Dorpen te Oldeholtwolde. Aan dit toernooi in Hotel Van der Valk te Wolvega namen 22 schoolteams mee, 19 uit Weststellingwerf en 3 uit Ooststellingwerf. De winnaar van vorig jaar, obs De Striepe uit Oldeholtpade werd nu derde. De leider van het winnende team, Rene Koordes uit Ter Idzard, heeft al vele maanden de leerlingen het schaken bijgeleerd en dus met resultaat. De eerste vier geplaatsten van het toernooi mogen volgend jaar mee doen aan het Friese Kampioenschap Jeugdschaken.

Commissaris der Koningin John Jorritsma reikte aan alle teams de prijzen uit. Schaakkenner Hans BÖhm leidde de prijsuitreiking.

De leerlingen Robert Bos, Koen Zwartjens, Freek Huismans, Jelle Akkerman en Kevin Sierdsma deden namens de school mee aan dit belangrijke toernooi.

De winnaars en teamleider René Koordes werden in een limousine van Inne Yntema uit Ter Idzard van Hotel Van der Valk te Wolvega gehaald en naar huis gebracht.