Slotwoord dorpsfeesten 2010

Geplaatst op: 28-06-2010

Het is zondagavond half 8 en terwijl ik hier zit, zijn er een heleboel vrijwilligers het veld aan het opruimen. Er is mij gevraagd om een oude traditie in ere te herstellen.

Die van de terugblik van de feestcommissie op de feesten in de media, ja ik noem het maar media, want het kontakt is allang niet meer ons enige communicatiemiddel.

De website van Ter-Idzard.nl wordt ook door steeds meer mensen gevonden en regelmatig bezocht voor het laatste nieuws.

 Ik overdenk de laatste dagen en er zijn wel een paar dingen die mij zijn bijgebleven. Ten eerste goed nieuws, want het blijkt dat de feesten toch nog steeds geheel zonder criminaliteit zijn. De tas van Siepie Akkerman is boven water!! Iemand had hem per abuis voor zijn eigen tas aangezien.

 Donderdagavond was voor de organisatie goed te overzien en daarom een mooie opening. Vrijdag met de volleybal verliep erg gezellig, maar was voor ons wel even alle zeilen bijzetten, 19 teams x 6 spelers = 114 volleyballers! En dan moet Edwin van Slooten dat maar netjes in poules indelen, kijken welk veld iedereen moet, enz., enz. alle velden waren goed bezet, het bleef heel lang licht en lekker warm. Toen we begonnen liep alles ook gesmeerd. Edwin: petje af !

 Zaterdag was een heerlijk relaxte dag, we waren eerder dan andere jaren begonnen met opbouwen en hadden veel vrijwilligers.’Vele handen maken licht werk’ ging hier echt op. De kinderen hebben een prachtige ochtend gehad en aan het eind lekker afkoelen op de helling was natuurlijk het einde.

De middag ging ook prima, al moest Edwin we ook toen weer even schuiven met teams om de boel kloppend te krijgen.

Dit jaar Jeu de boules in een nieuw jasje, met de belofte van Thomas Visser om volgend jaar weer te komen. Thomas hartelijk bedankt.

 “s Avonds weer even wat drukte om alles klaar te zetten voor de BBQ, maar ook daarbij waren er weer vrijwilligers en toen het eenmaal stond en liep, keerde voor ons ook de rust terug.

Een zeer geslaagde slotavond, dunkt mij. Ik hoorde vandaag nog even wat gemopper over de band, die om 1 uur stopte, maar ja mensen, niet alles kan vlekkeloos verlopen. We hadden ze achteraf misschien een uurtje later kunnen laten beginnen. Nu was het idee om na 1 uur nog even lekker na te kletsen, want om 2 uur moesten we stoppen.

 

En vandaag…ik heb geweldig genoten, wat een opkomst voor de hanen, die Henk Kromkamp moeten we maar een beetje te vriend houden, want dat is wel een organisatietalent en hij kletst het ook grappig aan elkaar, altijd handig voor de feestcommissie!

Wij als feestcommissie hebben er alles aan gedaan, wat in onze macht lag, om de feesten geslaagd te maken. Ondanks dat we met een klein groepje waren en het achter de schermen best soms even stress was, kijken wij er met een tevreden gevoel op terug.

Namens de Feestcommissie,

Anita Ziel

Noot van de verslaggever van de website: een compliment aan de leden van de feestcommissie en alle vrijwilligers die er voor gezorgd hebben de dorpsfeesten te organiseren!