Toneeluitvoering 'De Katholieke Kring'

Geplaatst op: 10-02-2013

De toneelvereniging ‘de Katholieke Kring’ bracht afgelopen zaterdagavond de klucht ‘Geen Piet, maar Pizza’ van Wilma Renes-Leertouwer ten tonele in dorpshuis de Bult in Ter Idzard. Een hilarische klucht in drie bedrijven die zich afspeelde in de pizzeria van Piet en Bep.

“Piet en Bep (Johan Kersbergen en Jannie Spin) winnen 25.000 euro in de loterij. Ze besluiten ten einde raad dit geld te gebruiken om hun slechtlopende pizzeria te verbouwen. Ondanks het feit dat Beps zuster Riet (Mathilda de Vries) nog eenzelfde bedrag van hen tegoed heeft. Maar ja, Riet zit ver weg in Griekenland en weigert bovendien elk contact met hun sinds Bep met Piet getrouwd is. Samen met manusje van alles Lodewijk (Alle Ytsma), de wat simpele huishoudelijke hulp Keetje (Yolanda Verschuuren), hun uitwonende dochter Georgina (Liana van Galen) en diens vriendin Kees (Gerda Hogeling), zetten ze de schouders eronder en zienderogen verandert de verouderde pizzeria in een pizzapaleisje. Dit tot ergernis van hun buren, de juweliers André en Elise de la Roche (René van Drie en Henriëtte Niehof). Zij denken namelijk dat Piet failliet is, en hebben hun zinnen gezet op het pand, teneinde om hun juwelierszaak uit te breiden.
Dan is daar de brief uit Griekenland. Riet heeft vernomen dat Piet weg is bij Bep (?) en kondigt haar komst aan, samen met haar vriend Georgos Theodopulus (Jan Smale). Paniek alom! Maar Piet verzint een plan. Hij ‘verdwijnt’ maar keert terug als Pedro di Caprio, een Italiaan. Lodewijk wordt omgetoverd tot serveerster Elodi, en Georgina en Kees moeten verdwijnen omdat zij van niets mogen weten. Voor goede ziel Keetje valt het niet mee. Zij moet volhouden dat zij meneer Piet al in weken niet gezien heeft, maar getverpillekes, hoe kan dat nou als ze hem telkens weer ziet!
Uiteindelijk valt Piet door de mand en herinnert Riet hem fijntjes aan het verschuldigde bedrag. Maar dan blijkt dat de bedoelingen van Riet en Georgos ook niet haarzuiver zijn, want wat heeft Sjors uit de Pijp te maken met Georgos? Zoals het een goed toneelstuk betaamt, komt uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht”.

Het stuk werd uitgevoerd onder de regie van Alle Ytsma, er werd gesouffleerd door José Verschuuren en de grime werd verzorgd door Femmie Raggers en Namle Huitema was vaste stand-in. Het decor werd verzorgd door Tinus van den Akker en Thomas Visser.