Stem 16 en 17 maart www.kroonappels.nl 2 projecten Ter Idzard

Geplaatst op:16-03-2013

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Plaatselijk Belang doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Helpende hand en het dorpshuis in de categorie Buurt. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeenteWeststellingwerf. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen uit deze gemeente hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

 
Doel initiatief PB
Door het verdwijnen van korfbalvereniging en schoolgym is het dorpshuis niet meer kostendekkend te exploiteren. De veranderingen bieden kansen om in te spelen op andere wensen van dorpsbewoners en verenigingen. Door de “grote (gym)zaal” en kleedkamers aan te passen ontstaan nieuwe gebruiksmogelijkheden. Hiermee geven we een impuls aan de leefbaarheid. De exploitatie wordt sluitend en het dorpshuis voor vele jaren gezond en toekomstbestendig.
 
Betekenis initiatief
Aanpassen van de accommodatie betekent:
a. vernieuwing en stimulering van dorpsactiviteiten
b. exploitatie sluitend maken en het dorpshuis toekomstbestendig
 
Waarom winnen
Het dorpshuis is van en voor de bewoners van de 3 samenwerkende dorpen Ter Idzard, Olde- en Nijeholtwolde. Het bestuur ontwikkelt samen met alle organisaties en bewoners/gebruikers het plan en voert het samen met de bewoners uit zodat het dorpshuis en bewoners één zijn. De betrokkenheid is groot en de kosten blijven laag.
 
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.
 Meer informatie over de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels vindt u op www.kroonappels.nl. Ook kunt u contact opnemen met Rosanne Wink (Pers enPubliciteit) van het Oranje Fonds op nummer 06 10551813 of rosanne.wink@oranjefonds.nl