Expositie 'Tijd' in Batavushuisje

Geplaatst op:26-05-2013

Op 25 mei is de expositie de 'Tijd' geopend in het Batavushuisje in Nijeholtwolde. Beeldend kunstenaar Sigrid Hamelink nodigde 6 collega`s uit om na te denken over de tijd in relatie tot hun werk en één of meer kunstwerken te maken voor de expositie over dit veelomvattende  onderwerp. De deelnemende kunstenaars zijn: Martin de Jong (schilderijen) , Birgit Speulman  (prints), Marcel Prins (beelden),  Jacomijn Schellevis ( beelden), Sjaak Kaashoek (schilderijen), Gerlinde Habekotté ( beelden) en Sigrid Hamelink ( beelden).       

De expositie geeft een caleidoscopisch beeld .  De deelnemers aan de expositie benaderen “de tijd” vanuit totaal verschillende invalshoeken.  Het uitgangspunt van kunstschilder Martin de Jong is zijn jeugd.  Birgit Speulman maakt tekeningen en prints waarbij ritme het uitganspunt is.  Marcel Prins bouwt beelden van gevonden voorwerpen, waarbij toeval een grote rol speelt.  Sjaak Kaashoek schildert traditioneel en ambachtelijk.  Gerlinde Habekotté  is geïnteresseerd  in ambacht en landbouw. Zij maakt poëtische objecten van staal. Jacomijn Schellevis werkt vlak en ruimtelijk in verschillende materialen en legt daarbij belangstelling voor vergankelijkheid in relatie tot rituelen aan de dag. Sigrid Hamelink maakt beelden die de relatie van de mens tot de natuur tot onderwerp hebben. 
De expositie “Tijd” vindt plaats in het sfeervolle  Batavushuisje, in Nijeholtwolde, waar ook het atelier van Sigrid Hamelink in gevestigd is. Sigrid Hamelink maakte  een boekje, waarin behalve afbeeldingen van de kunstwerken, teksten staan die tot stand zijn gekomen na gesprekken met de kunstenaars over hun werk in relatie tot de tijd. Het boekje is tijdens de expositie verkrijgbaar.
De  Expositie “Tijd” is te bezoeken op zaterdag en zondag van 25 mei  t/m 9 juni  van 13.00 uur tot 18.00 uur of op afspraak.  Adres: Het Batavushuisje, Heirweg 57, 8488 GM Nijeholtwolde. Tel : 0561 615277 . (Eigen foto's)