Info van stichtingsbestuur over verbouw dorpshuis

Geplaatst op:28-05-2013

De huis aan huis actie om de inwoners van Olde-Nijeholtwolde en Ter Idzard te betrekken bij de verbouw van dorpshuis De Bult is een groot succes! Fantastisch zoveel positieve reacties het bestuur heeft ontvangen. Het blijkt dus dat de inwoners het dorpshuis ook in deze tijd een heel belangrijke plaats toe kennen in ons dorpsleven. Waarom we dat zo durven te stellen?

De resultaten van de huis aan huis actie:
·         circa 50 inwoners hebben zich aangemeld als vrijwilliger
·         diverse bedrijven hebben inzet van vakkennis en materiaal aangeboden
·         aan aandelen hebben we € 8.700 ontvangen
·         aan giften hebben we € 11.400 ontvangen
·         eerder kregen we al een gift van € 5.000
·         Plaatselijk Belang schenkt ons € 1.500
·         van basisschool De drie dorpen en van het kerkbestuur ontvingen we een bijdrage
En dat allemaal in 3 dorpen die samen maar 700 inwoners hebben! Iedereen reuze bedankt voor de bijdrage in welke vorm en van welke omvang dan ook. Een geweldige stimulans voor ons om voor en door het dorp aan de slag te gaan met de verbouw in het belang van een gezonde toekomst van het dorpshuis en het dorpsleven.
Deze geweldige opbrengst betekent dat we het financiële gedeelte nu rond hebben. En ook dat we een flinke garantie hebben op de inzet van onze ondernemers en vrijwilligers om de kosten laag te houden. Ook de bouwvergunning is verstrekt, dus we kunnen los en dat hebben we inmiddels ook al gedaan. Op donderdag 16 mei zijn er containers op en hekken om het bouwterrein geplaatst. We houden iedereen regelmatig op de hoogte via onze dorpskrant en via de website. René Koordes gaat het verbouwproject voor u volgen met zijn fotocamera. De ontwikkelingen van de verbouw zijn dan te zien via de rubriek Nieuws op deze website.
Dienstverlening van de beheerders van het dorpshuis gaat door
Vanwege de veiligheid en het niet beschikbaar zijn van bijvoorbeeld toiletten sluit het dorpshuis tijdelijk de deuren. Die gaan oktober weer open. Er wordt zelfs al door dorpsgenoten aan de heropening gewerkt! Ook in de 4 maanden sluiting hebben de beheerders mogelijkheden u van dienst te zijn. Juist in de zomermaanden is het heel goed mogelijk om een tuinfeest te houden. Tent, verwarming, tafels en stoelen, koelkasten worden bij u thuis geplaatst en de catering is vanzelfsprekend van uitstekend niveau. Zowel bediening als zelfbediening is mogelijk.
Met dank aan de bereidwilligheid van de commissie  is het ook mogelijk om in het kerkje in Ter Idzard een activiteit te houden. Dat moet dan wel passend zijn qua aantal mensen en ruimte, maar wel heel bijzonder!
Wilt u meer weten dan komen de beheerders bij u op bezoek om maatwerk voor u te organiseren. Kontaktpersoon is Yvonne Doeven 0561 1617901.

Het Stichtingsbestuur Dorpshuis De Bult.