Open dagen Kinderkunstweken

Geplaatst op:31-05-2013

Ook dit jaar worden er in de eerste en laatste week van de zomervakantie kinderkunstweken georganiseerd door beeldend kunstenaar Sigrid Hamelink.

In haar atelier, het Batavushuisje in Nijeholtwolde, kunnen kinderen van 7 t/m 12 jaar aan de slag met verf, klei, hout etc. Geïnteresseerden kunnen zaterdag en zondag 8 en 9 juni, van één uur tot zes uur, een kijkje nemen in het atelier van de kunstenaar. Ook de expositie “Tijd”, waaraan zeven kunstenaars deelnemen, kan dan nog bezocht worden.
 
De kunstweken zitten boordevol kunstzinnige activiteiten.
De kinderen gaan, onder andere, boetseren, tekenen, beelden hakken, timmeren en ze krijgen les in pottenbakken op een elektrische draaischijf. De beeldjes en potjes worden gebakken in een grote keramiekoven. Er wordt geëxperimenteerd met houtskool, pastelkrijt en verf. Bij mooi weer wordt zoveel mogelijk buiten gewerkt. De kinderkunstweken zijn van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 uur tot 15.00 uur.           
1e kunstweek:   van 8 juli t/m 12 juli, 2e kunstweek: van 12 augustus t/m 16 augustus         
De prijs bedraagt € 125,-- per week.
Voor informatie en opgave: tel 0561 – 615277. Jelly.sigrid@planet.nl, of kijk op: www.sigridhamelink.nl Locatie: Heirweg 57 te Nijeholtwolde, in het Batavushuisje.