Spannende Lenis-RBR in zonovergoten Ter Idzard

Geplaatst op: 20-04-2014

De 3e wedstrijd in het landelijke circuit van het Dare2 Tri Duathloncircuit vond Paaszaterdag plaats in de Lenis Run-Bike-Run. De duatleten legden 10km te voet af, gevolgd door 40 km fietsen en daarna nog 5km lopen. De wisselzone was bij de boerderij van de familie De Vries gesitueerd. De wedstrijd maakte voor het eerst deel uit van het nationale circuit.

Uit het hele land kwamen 140 sporters op dit evenement af, dat voor de 9e keer gehouden werd. De organisatie was in handen van AV Heerenveen en de vele vrijwilligers uit onze en omliggende dorpen. Dankzij de koppeling van het landelijke circuit en het mooie weer van de afgelopen maanden was er een groot deelnemersveld.

Armand van der Smissen zette de wedstrijd tijdens het 1e deel van het fietsen al naar zijn hand en werd de overall-winnaar. Teamgenoot Eric van der Heijden werd knap 2e en Matthijs Kunzel werd 3e. Bij de dames won Eline Lune-Kuin, Jelly van der Kloet en Yvonna Tinga werden in eigen provincie 2 en 3.

Dankzij de medewerking van de inwoners was het verkeerstechnisch een veilig parkoers, dat voor het lopen grotendeels over het Bospad ging en het fietsen via Oldeholtwolde naar de Ruskemadenweg en vervolgens een stukje Slingerweg de Idzardaweg nam. Het centrale punt was ook dit weer het Dorpshuis, waar het een gezellige drukte was.   

Voor de uitslagen van de diverse categorieën klik hier.

De website van AV Heerenveen klik hier.

Tekst: Joop Sanders

Foto's: Lenus vd Broek en Johan Beijk