Plaatselijk Belang zoekt vrijwilligers voor PS Kuiertocht

Geplaatst op: 12-02-2015

Op 6 juni gaat de volgende PS Kuiertocht weer plaatsvinden. De start vindt deze keer plaats in Oldeholtpade.

De routes gaan deze keer veel door onze drie dorpen. Via Nijeholtpade komt men bij de Bult aan waarna achter het Omniveld door het land van Anton Bos richting Douwe Smitstra wordt gewandeld. Bij zowel de Bult als bij Douwe Smitstra zal muziek aanwezig zijn en ook catering natuurlijk. Dan gaat men door de stal en over de dijk naar de Geele Bosch waar ook voor de inwendige en uitwendige mens gezorgd zal worden.

De lange route gaat via Nijelamer weer terug naar de oversteek Heerenveenseweg Slingerweg, waarna alles weer samenkomt bij de manege van Kippensluis (voorheen Vaartjes).
Ook daar is natuurlijk muziek en een versnapering voor de wandelaars.

Zoals jullie zien wordt het druk die dag in onze dorpen.
Nu vraagt de organisatie van de Kuiertocht heel veel van de PB’s van de dorpen waar men door wandelt. Zo moeten wij voor oa muziek en catering zorgen. Gelukkig hebben wij de familie Schokker die de catering op zich neemt en dat is dus in goede handen.

Wat PB ook moet verzorgen, zijn de stempelaars bij de posten en verkeersregelaars onderweg. Aangezien wij een groot deel van de route beslaan , zijn wij ook veel verkeersregelaars nodig.
Mensen die zich op deze dag willen inzetten voor de Kuiertocht en voor ons, kunnen zich melden bij PB.
Via e-mail: pb@ter-idzard.nl of tel.nr:0561-689195.

Gezamenlijk kunnen we er zo een mooie dag van maken en onze dorpen positief op de kaart zetten denken wij.


Tekst: Joop Postma