Campagne 'wanneer belt u 112?'

Geplaatst op: 04-04-2017

De gemeente Weststellingwerf wil meer bekendheid geven aan wanneer met het landelijke alarmnummer 112 mag worden gebeld. Doel is dat burgers vaker gaan bellen wanneer mensenlevens in gevaar zijn of wanneer zij getuige zijn van een misdrijf. Hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) kunnen dan sneller in actie komen.

De gemeente Weststellingwerf constateert dat vooral bij misdrijven als woninginbraken achteraf blijkt dat de buren wel wat gezien of gehoord hebben, maar geen alarm hebben geslagen. Hierdoor is de pakkans van de dader een stuk kleiner. Natuurlijk is het belangrijk dat inwoners alleen met 112 bellen wanneer elke seconde telt. Maar dat geldt ook voor verdachte situaties.

Inwoners van Weststellingwerf die geïnteresseerd zijn in de magneet kunnen deze ophalen bij de receptie van het gemeentehuis in Wolvega.

 

De actie werd op 31 maart gestart in De Hoeve. Voor uitgebreidere informatie over deze aftrap zie: https://www.weststellingwerf.nl/home/actueel-in-weststellingwerf_3719/item/campagne-wanneer-belt-u-112-van-start_35611.html

 


Tekst: Website gemeente
Fotos: Lenus v/d Broek