Nieuwe daken Musahar Nepal

Geplaatst op: 23-07-2017

De actie voor nieuwe daken in het dorp Musahar in Nepal is succesvol geweest.
Ds. Corrie Nicolay, één van de intiatiefnemers, meldt het volgende:

Op de oproep aan kerken en particulieren om bij te dragen aan nieuwe daken in het arme dorp Musahar in Nepal is positief en royaal gereageerd. Ruim 6700 euro aan giften is binnengekomen. We hebben het geld overgemaakt naar Nepal en het is daar in roepies opgenomen. Goede nieuwe daken liggen nu op de huizen. Zelfs tijdens de moesson slapen de volwassenen en kinderen droog. Zoals u  op de foto ziet was er genoeg geld voor een dak in twee lagen, waardoor zodat de mensen overdag zowel in huis als er voor droog blijven.
De ruim 110 volwassenen en hun kinderen zijn er dolblij mee. Een bewoner zei: ‘ "Het maakt ons ook rijk van binnen dat wij echt gezien en gesteund worden’.”

Er is gelukkig ook geld over.
Dit gebruikt de stichting Studenten en Musahar Project Nepal (SMPN) voor enkele dorpen in het arme moeilijk bereikbare berggebied Gorgha wat zo zwaar is getroffen door de vreselijke aardbeving in 2015. Scholen en huizen stortten toen in en nog meer huizen spoelden weg door de grote modderstromen die volgden. In de dorpen hebben we al 7 scholen aardbevingsbestendig herbouwd. Met het geld wat over is kunnen we nu ook enkele huizen bouwen voor de zwaar getroffen mensen.

Namens de mensen in het dorp Musahar en in het Gorkha gebied:
Danjabat = dank u wel!
Met daarbij de Nepalese groet: Namaste = ik groet het unieke/Goddelijke in jou.


Tekst: Redactie/Ds C. Nicolay
Fotos: Fam. Nicolay