Start 'De tael van et hatte'

Geplaatst op: 05-10-2017

Ter Idzard - ‘De tael van et hatte’ is één van de 32 voorstellingen die vallen onder ‘Under de Toer’, Dit project  is een onderdeel van de Cuturele Hoofdstad van Europ 2018. 32 kerken in Friesland nemen deel aan Under de Tour. De projecten zijn gebaseerd op de geschiedenis van een plaatselijke kerk, in dit geval de Bonifatiuskerk in Ter Idzard.

Op vrijdagavond was in het dorpshuis De Bult de officiële start van het project voor alle dorpsbewoners van Ter Idzard, Oldeholtwolde en Nijeholtwolde.. Naast veel informatie en actief deelnemen aan het programma konden belangstellende zich ook al opgeven voor de workshops en repetities die worden gehouden voor de opvoering in oktober volgend jaar.

Na de toelichting op het project van kunstenaar Sigrid Hamelink uit Nijeholtwolde, Johan Veenstra, schrijver van het Stellingwerfs stuk en regisseur Gooitsen Eenling werd als primeur het strijdlied 'Ballade van de vier kameraoden' gezongen met muzikale begeleiding van het duo The Lions Rules, Jeannette Roeles en Yska de Leeuw.

Het streven is dat er volgend jaar 1000 inwoners meedoen met het historisch theaterspektakel, over het geloof, hoop en liefde van de laatste vijf eeuwen.

De ludieke entreebewijs van deze avond was het vragen van een rechter of een linkerschoen. Zie ook: www.detaelvanethatte.nl.


Tekst & Foto's: Lenus van der Broek