Goed spel spelers De Vriendenkring

Geplaatst op: 25-11-2017

Dit jaar viert Toneelvereniging De Vriendenkring uit Ter Idzard haar 80-jarig jubileum. De vereniging, begonnen met een paar spelers, is inmiddels uitgegroeid tot een toneelgroep van 14 personen, twee decorbouwers, en een licht- en geluidman. Door omstandigheden kunnen er dit jaar enkele spelers niet mee doen. Daarom is de opvoering in afgeslankte vorm: zes dames en vier heren en een bijzondere gast.

Op vrijdagavond was in het dorpshuis De Bult in Ter Idzard de eerste van twee voorstellingen met de klucht 'Leve de Koning' uit de serie van 'Familie Bruinsma in de bocht', van schrijver Carl Slotboom. Een hilarisch stuk over zomaar een Koningsdag in Nederland.

Stef zit op de vrijmarkt. Alles wat enigszins bruikbaar is, heeft hij in zijn kraam uitgestald, een mooie gelegenheid om van de rommel af te komen. Een lastige bijkomstigheid is het bezoek van de zuster van Truus en haar man.
Truus vindt het allemaal heel gezellig, maar Sjef en zoon Boris zouden het liefst zien dat Mien en Jan per ommegaande op zouden krassen. De mooie Silvia mag wel blijven hoewel haar moeder wat lastiger is. En dan die boerenfamilie die eens van de vrijmarkt in de grote stad willen proeven. Laten ze nou net iets kopen dat eigenlijk niet verkocht had mogen worden.

Op zaterdagavond 25 november is de twee voorstelling met muziek. Het duo Bakker en Niehaus van de formatie Alice Springs gaat dan zorgen dat er gedanst kan worden.


Tekst: Lenus van der Broek
Fotos: Lenus van der Broek en Harry Bouman