Liederenrecital in kerkje Ter Idzard

Geplaatst op: 24-02-2018

Buiten was het winters koud, maar in ’t Kerkje in Ter Idzard was daar niets van te merken: de kachel snorde volop en het was aangenaam!
Met elkaar, zo’n 35 bezoekers, konden we deze avond heerlijk aanleunen tegen het warme stemgeluid van basbariton Palle en het bekwame spel van pianist Roel.

Palle - die diezelfde middag nog gezongen had in het Concertgebouw onder leiding van Bernhard Haitink - leidde de korte lied- en muziekstukken in met wat uitleg over de componist en zijn werk. En Roel deed ditzelfde bij de solostukken die hij speelde.
De heren Schubert, Tsjaikovski en Schumann werden geëerd, en na de pauze kwamen daar moderne componisten bij zoals Ives, Vaughan Williams en Quilter. Bijna alle muziekstukken hadden wel herkenbare elementen in zich en het laatste nummer, The Jolly Miller werd zelfs door deze en gene zachtjes meegezongen. En de akoustiek waar ’t Kerkje om vermaard is bij artiesten, droeg extra bij aan de voorstelling!

Palle en Roel schetsten zo voor ons een knisperend haardvuur waar we met elkaar stil omheen zaten, om te luisteren naar hun optreden. En de sfeer werd nog eens versterkt door de bijzonder vriendelijke persoonlijkheden van de twee musici op ons podium.
Het aanbod van deze avond leek voor de meesten van u misschien niet zo aanlokkelijk, maar ook hier blijkt maar weer: ‘never judge the book by its cover’….. En zoals voorspeld: er werd neuriënd weer naar huis gegaan.


Tekst: Marieke van Ameijde
Fotos: René Koordes