Uitvoering Tael van et Hatte

Geplaatst op: 08-10-2018

Ter Idzard - Na meer dan een jaar voorbereiding was vrijdagavond de première van ´De Tael van et hatte´, opgevoerd door de inwoners van Ter Idzard, Oldeholtwolde en Nijeholtwolde. Een theatrale tocht leidt de bezoekers van dorpshuis De Bult tot in de kerk. De ingrediënten zijn taal, spel, lichtsculpturen en muziek. Historische ontwikkelingen in Europa en de invloed daarvan op een kleine gemeenschap met een eigen taal en hang naar autonomie, de Stellingwerven, staan centraal.

´De Tael van et hatte´ is een spiegel waarbij onze taal, autonomie en vrijheid ten opzichte van de veranderende wereld centraal staan. Het Stellingwerfs neemt een belangrijke plaats in. Het stuk gaat vooral over ‘thuiskomen’.
Johan Veenstra uit Nijeholtpade schreef de teksten voor ‘De Tael van et hatte´. Regisseur is Gooitsen Eenling uit Leeuwarden. Sigrid Hamelink uit Nijeholtwolde heeft de artistieke leiding.

In totaal zijn er op vrijdagavond en zaterdagavond 8 voorstellingen geweest.

Er wordt nog gewerkt aan een pagina waar 'alle' foto's van de voorbereiding en de uitvoeringen te vinden zijn. Wanneer deze pagina aangemaakt en gevuld is, volgt hier nog een apart nieuwsitem over.


Tekst & Foto's: Lenus van der Broek