Gloed vult kerkje Ter-idzard met warme klanken

Geplaatst op: 27-11-2018

Het concert van Gloed was dikuitverkocht, de laatste gasten zaten bijna óp het podium, waardoor het van voor tot achter al snel warm en gezellig was in ’t Kerkje!
Het beloofde een muzikale avond te worden, want wat de groep meebracht was misschien nog niet eerder vertoond in ’t Kerkje: het hele plateau lag vol met snaar- en slaginstrumenten!
De leden van Gloed houden van poëzie en muziek, en als je dat samenbrengt heb je…, jawel, een lied. De melodiën bij de nummers zaten vernuftig in elkaar, waren soms meeslepend, dan weer ritmisch, of juist ingetogen, en sowieso een groot plezier om naar te luisteren! De muzikanten Harold, Gerard en Ines zijn duidelijk gepassioneerde toonkunstenaars. Ze waren fantasierijk in hun spel, ze voegden met hun instrumenten allerlei klanken of kleine stemgrapjes toe aan de zang van Rudi. De gedichten van onder anderen Leo Vroman, Judith Herzberg, Joke van Leeuwen werden daardoor extra komische of ontroerende luisterliedjes.

Het was opnieuw een bijzondere CITI-avond in ’t Kerkje, voor de tweede maal dit seizoen uitverkocht en de verwachting is dat ook het volgende concert bomvol zal zijn.
We verwelkomen dan Artvark, het saxofoon-quartet dat al op veel (inter)nationale jazzfestivals heeft gespeeld. Daar wil je bij zijn! Dus: oordoppen in en komen!


Tekst: Marieke van Ameijde
Fotos: René Koordes