Terugblik CITI Artvark

Geplaatst op:28-01-2019

De mannen van Artvark zijn in 2011 voor het eerst geweest voor een optreden, en ze wilden heel graag terugkomen naar Ter Idzard.

‘Oorstrelend, opzwepend, meditatief, intrigerend’ waren de prikkelende en uitnodigende woorden om publiek te enthousiasmeren.
En het publiek kwam op zaterdag 26 januari, in grote getalen. 68 gasten mochten we verwelkomen!

 

In het eerste deel gaven de vier mannen blijk van hun jarenlange en wereldwijde podiumervaring. Ze speelden hele verschillende stukken waarin van iedere saxofoon zijn eigen klankkleur doorklonk. Er werd getrommeld op het muziekspeeltuig, wat weer een ritmisch stuk muziek teweeg bracht. Soms blies het messing geen noten maar lucht uit en zelfs dat was muzikaal!

Na de pauze brachten ze hun muziekstuk ‘Trance’. Ruim drie kwartier werden we meegenomen op een muzikale reis, een sprookje, een queeste misschien wel. Een aaneenschakeling van hypnotiserende noten, waarbij je als vanzelf je ogen dichtdeed en je mee liet voeren als in een filmisch verhaal.

Dat de waardering voor het optreden groot was, bleek wel na afloop: de mannen hadden het enorm druk met het het signeren van de cd’s die verkocht werden. En terecht, want Trance is een stuk muziek dat je keer op keer wilt horen.

De mannen van Artvark hebben beloofd dat ze over negen jaar weer terugkomen.
Dat is in 2026, dat u het vast weet.

 

 


Tekst:Marieke van Ameijde
Fotos:René Koordes