Gast van de (gemeente)raad

Geplaatst op:05-03-2019

Word 'Gast van de raad'

De gemeenteraad van Weststellingwerf nodigt inwoners uit als gast van de raad op de maandagavonden dat er raadsvergaderingen zijn. Gast van de raad is een idee van de gemeenteraad om inwoners te betrekken bij de gemeentelijke politiek. In 2019 zijn er negen raadsvergaderingen en dus negen kansen om gast te zijn. Een ‘gast van de raad’ avond begint om 18.00 uur en duurt tot ongeveer 20.45 uur.

Wat houdt het in om 'Gast van de raad' te zijn?

Samen met een aantal raadsleden eet u eerst gezellig soep met broodjes en krijgt u antwoord op al uw vragen over de gemeenteraad. Bijvoorbeeld: Wat doet de raad precies? Wat betekent het om raadslid te zijn? En … heb ik ook invloed als inwoner? U hoort ook wat er gebeurt bij een raadsvergadering en maakt het eerste deel van de raadsvergadering mee.

Hoe word ik 'Gast van de raad'?

Bij elke raadsvergadering is er plek voor maximaal 15 gasten van de raad. U kunt ook iemand meenemen. Om gast van de raad te worden, mag u zich aanmelden via de volgende link: https://www.weststellingwerf.nl/organisatie/gast-van-de-raad_42215?pk_campaign=Redirects&pk_kwd=gastvanderaad    

Jan en Marieke 'Gast van de raad' op 4 maart

Afgelopen maandag waren onze dorpsgenoten Jan Porton en Marieke van Ameijde 'gast van de raad'. Volgens hen een echte aanrader!
In 't Kontakt komt een uitgebreid verslag van hun bevindingen. 
Hieronder enige foto's van die avond. 


Tekst:Janneke Kampinga (Raadsgriffier)
Fotos:Lenus van der Broek