Zeskamp

Geplaatst op:22-06-2019

Er waren jammer genoeg minder teams dan vorige jaren met de zeskamp maar het was niet minder gezellig. De spellen waren heel ludiek maar niet erg van conditie afhankelijk zodat alle leeftijden in de groepen mee konden doen.

Zo was er een soort bierglas hevel toestel waarbij je het “bier”glas aan de mond moest zien te brengen en daar punten voor kreeg.

Er was een memoryspel met LP’s. Om punten te halen moest je eerst een huis raden die op de achterzijde van e3 LP stond en daarna de familie die erin woont, had je dat goed dan had je een setje en scoorde je punten.

Het derde spel was een soort lopende band waar flessen gevuld met zand opstonden en die lopende band die werd getrokken door twee geblinddoekte personen. Een soort verspreider kon dan de flessen van de lopende band af duwen en dat moest je voorkomen.

Het laatste spel was de waterbak, eerst over een gladde buis heen kruipen, onderweg een badeendje uit het water vissen en daarna moest je dan met een lang touw de waterbak heen slingeren. Er waren verdacht weinig vrouwen die deze proef wilden doen. Kwam toch wel een beetje op kracht aan.

De winnaars waren:
1. De Bult I,
2. Het Hok en
3. De Snelle Stelle 1.

Er werd na alle sportiviteit nog even lekker wat bij de tent gedronken en gesnackt bij de kar van “FF eten”. Al met al weer een hele geslaagde zeskampmiddag. 


Tekst & Foto's:Mary Langelaar