CITI: Terugblik op concert ATafel

Geplaatst op:24-11-2019

Met twaalf zangers was het kleine podium in het kerkje van Ter Idzard op zaterdagavond 23 november vol. Met hun heldere stemmen vulde ATafel ook de rest van de kerk.

Het koor uit Haarlem trad met een op onze omgeving toegespitst programma. Het koor vertelde het verhaal van hun vorige dirigent, die vanuit het westen in Bontebok was neergestreken. Hier kwam zij in een voor haar wonderlijke wereld terecht. Met muziek probeerde ze voor verbinding te zorgen. Maar het was uiteindelijk de drank die dat deed. Vreemde buren, een drinkgelag en hitsige dorpelingen kwamen in dit verhaal voorbij.

Het werd muzikaal omlijst met bekende liedjes, die door het koor zelf her-taald waren. Liedjes van o.a. The Beatles (Elenor Rigby, Nowhere man), Willeke Alberti (Telkens weer) en The Three Degrees (Dirty old man) zongen ze  - met eigen teksten - zonder instrumentale begeleiding. Bijzonder was hun a capella uitvoering van Bachs Air. Een vrolijke noot was Glenn Miller's 'In the mood', her-taald naar 'Als het moet'.

Wij werden als publiek aangenaam verrast. Onze blik op Bontebok is echter voor altijd veranderd.

 


Tekst:Harry Bouman
Fotos:René Koordes