CITI: Terugblik op concert Fling

Geplaatst op:28-01-2020

Wat een hoop plezier en gezelligheid bracht het optreden van Fling zaterdagavond 25 januari in het tot de nok toe gevulde kerkje van Ter Idzard!
Ruim 70 (!) bezoekers genoten van het veelzijdige duo Annemarie de Bie en Evertjan ’t Hart. Hun muzikaliteit was indrukwekkend: met evenveel gemak bespeelden ze zowel hun gitaar en bouzouki als de low whistle, uilleann pipes en bodhrán.  Tel daarbij de geweldige zang van Annemarie en dat bij elkaar was al garantie voor een hele bijzondere avond. 
Maar daar bleef het niet bij: de avond werd nog eens extra sfeervol en ontspannen door de grappige verhalen die ze vooraf lieten gaan aan de nummers. Hierdoor ontstond een ongedwongen interactie met het publiek. De humorvolle en persoonlijke vertellingen over hun reiservaringen in Ierland mondden uit in zelfgeschreven nummers die minstens zoveel indruk maakten als bestaande composities.
Annemarie en Evertjan eerden met hun vertolkingen het esprit die altijd in Ierse muziek doorklinkt: warm, intens, vol humor en liefde voor het leven en de muziek. Zij wisten dat zeer zeker op hun toehoorders over te brengen. Het was een hele gezellige ongedwongen avond vol plezier en prachtige verhalen, zang en instrumenten. 

Het kerkje blijkt ook hiermee weer een prettige en essentiële ontmoetingsplek te zijn voor liefhebbers van mooie, bijzondere muziek en optredens. We zijn trots daar iets aan te kunnen bijdragen! Er komen nog twee optredens aan, eind februari en eind maart. Informatie via cultuur@ter-idzard.nl / bonifatiuskerkteridzard.org

 


Tekst:Marieke van Ameijde
Fotos:René Koordes/Mira Bécude