CITI Terugblik concert Edouard en Jeroen

Geplaatst op:05-03-2020

Op de bonusavond van dit jaar, 29 februari zat het Kerkje in Ter Idzard weer bomvol! Naast de lange lijst met reserveringen konden we ook nog extra gasten verwelkomen. Meer dan 70 liefhebbers van muziek waren in afwachting van het optreden.
Edouard van de Velde, een charmante Fransman met Zeeuwse familiebanden en domicilie in Noord Holland, bracht aan de toehoorders zijn levensverhaal en doorspekte dat met passende chansons, songs en liedjes.
Het muisstille publiek luisterde met medegevoel naar zijn verhaal van ‘jonge vreemdeling in het conventionele Nederland op zoek naar identiteit’. Het publiek was zeer welwillend om zijn, voor Noorderlingen wellicht wat extraverte relaas te volgen en te bevatten.
Maar muziek overschrijdt alle grenzen, en daarin vindt men zonder twijfel verbondenheid. Edouard hanteerde de gitaar met het elan zoals alleen een Fransman dat kan. Hij werd daarbij door Jeroen de Ruijter ondersteund met piano en accordeon. Jeroen liet in zijn pianospel meermalen blijken door Edouard’s bezielde verhalen geïnspireerd te zijn.
Door het gehoor werd mee geneuried en zachtjes meegezongen en werden de muzikanten met een luid applaus bedankt voor hun optreden. Al met al een genoeglijke avond, met een lach en een traan. Comme la vie!

 


Tekst:Marieke van Ameijde
Fotos:René Koordes