Oproep van de redactie van 't Kontakt

Geplaatst op:29-03-2020

Beste dorpsbewoners,

Ondanks dat alle activiteiten zijn afgelast ivm het coronavirus, willen we toch proberen om een dorpskrant te blijven maken, juist in deze tijd kan het een bindende factor zijn.

Misschien is er iets te vertellen over hoe jullie deze situatie ervaren, kan natuurlijk ook in de vorm van een verhaal of gedicht.  Of heeft iemand een idee om een leuk project te beginnen en wil hierover graag een oproep plaatsen. De schoolkinderen mogen natuurlijk ook iets schrijven of een mooie tekening maken. (misschien een leuke opdracht vanuit de school?)

Hoe gaan de verenigingen en besturen hier mee om, wat voor specifieke problemen, of juist fijne of grappige ervaringen zijn jullie tegengekomen? 

Heb je wat opgepakt, wat al jaren in de planning stond en waar je nu eindelijk tijd voor hebt, vertel het ons.Maar natuurlijk is ook de “normale” kopij nog van harte welkom. 

Tot slot wensen we iedereen sterkte in deze absurde tijden, blijf gezond en pas op elkaar.

De volgende kopijdatum voor dorpskrant ‘t Kontakt  is 5 april 2020.

We zien uw kopij weer graag tegemoet! Mailadres: kontakt@ter-idzard.nl

Een paar punten van aandacht: 

Als er foto’s of afbeeldingen bij het verhaal geplaatst moeten worden is het beter om die als bijlage apart mee te sturen.
De kleurenfoto’s worden nu op de web-site geplaatst als aanvulling op het artikel. In de dorpskrant wordt de foto in zwart/wit afgedrukt. Als de foto’s uit de kopij gehaald moeten worden, gaat de kwaliteit achteruit waardoor het resultaat op de web-site tegenvalt.
Die zouden we dan wel graag als een JPG bestand willen ontvangen, dat is voor de lay-out makkelijker om mee te werken. En de foto’s zijn ook duidelijker als ze gedrukt worden.
A
ls je iets wilt scannen, kan dat natuurlijk ook. Dan wel graag de scanner op grijswaarden instellen, als dit mogelijk is. Dit geeft ook een helderder plaatje bij het drukken.

Redactie ‘t Kontakt


Tekst:Redactie 't Kontakt