Wethouder helpt mee aan inzaaien bloemrijke bermen

Geplaatst op:23-05-2020

In Nijeholtwolde zijn buurtgenoten vol enthousiasme gestart met het project bloemrijke bermen. De bewoners van Nijeholtwolde voelen zich betrokken bij de natuur in hun omgeving en willen bijdragen aan een rijk leefmilieu voor flora en fauna. Op zaterdagmorgen werd het bloemenmengsel ingezaaid. Wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp hielp  mee met het inzaaien.

Bloemen die goed zijn voor de natuur, bijen, vlinders, hommels en insecten en vogels.  Niet op de laatste plaats  worden de buurtbewoners zelf blij van  kleurrijke bermen, evenals  voorbijgangers, die al enthousiast reageren op enige ingezaaide stukken, die nu volop bloeien.
Met veel enthousiasme is er een plan gemaakt  en de gemeente heeft  financiële steun  geboden om  dit plan te realiseren. Inmiddels is het project van start gegaan: 2500 m2  van de bermen aan Stadburen, Weerdijk en Heirweg zijn inmiddels gemaaid, gefreesd en geharkt. Het project is inmiddels uitgezaaid naar Stadburen in Nijelamer. Ook daar is er inmiddels gemaaid, gefreesd en geharkt door de bewoners. Er doen 10 huishoudens mee


Tekst & Foto's:Lenus van der Broek