(Fruit-)bomen planten?

Geplaatst op: 11-11-2022

In de Leeuwarder Courant van 7 november stond een bericht over het planten van Fruitbomen in een 3-tal dorpen in Friesland. Een dorpsbewoner heeft PB hierop geattendeert en Rob de Kan heeft het volgende uitgezocht:

 

Het is een project speciaal voor grote tuinen in Friesland om fruitbomen in combinatie met stinzenplanten te krijgen/planten. Deze fruitboompjes kunnen door particulieren aangevraagd worden via het project Tichterby de natuer van de Friese Milieu Federatie. Onderstaande informatie komt van de webstie van deze organisatie

Tichterby de Natuer is een project van de FMF en Landschapsbeheer en wordt mogelijk gemaakt door het IMF, het Kernenfonds, Windkracht 10 en het Prins Bernhard Cultuurfonds. In Friesland willen we middels plan Boom nog 700.000 bomen planten! Heb je een geschikte locatie waar op grote schaal bomen geplant mogen worden (>500m2), neem dan contact op met Paulien Kruiper van de FMF (p.kruiper@fmf.frl). Heb je geen ruimte, maar wil je wel helpen? Je kan ook een donatie doen, zodat wij een boom kunnen planten. Iedere €10,- is goed voor twee bomen! Samen versterken wij de biodiversiteit van Fryslân!

 

De Friese Milieu Federatie heeft op zaterdag 5 november ongeveer 350 fruitbomen en 5200 stinzebollen uitgedeeld in de dorpen Tjerkwerd, Burgwerd en Kimswerd. Hier de link naar het nieuwsitem op de site van de FMF.

https://www.fmf.frl/nieuws/350-fruitbomen-5200-stinzenbollen-en-heel-veel-bloemzaad-voor-dorpen-van-tichterby-de-natuer/

 


Tekst: PB/Redactie
Fotos: Website FMF