Collecteren in onze dorpen

Geplaatst op: 23-02-2024

Het is vast opgevallen dat de laatste jaren er steeds minder collectanten bij ons in de dorpen langs de deuren komen. Daarvoor zijn er wel een aantal oorzaken te vinden.

Probleem en oplossing van Reuma Nederland (en andere goede doelen):

Reuma Nederland loopt net als veel andere goede doelen stichtingen tegen het probleem aan dat er moeilijk voldoende collectanten te vinden zijn. Verder hebben veel mensen ook geen contant geld meer in huis en loont het minder om te collecteren dan in het verleden het geval is. Toch zijn collectes en donaties van vrijwel alle goede doelen de enige bron van inkomsten.

Ik had me opgegeven om fysiek te gaan collecteren, maar kreeg het bericht dat in mijn omgeving (dunbevolkt buitengebied) het voor Reuma Nederland niet te organiseren is om collectanten op pad te sturen. In plaats daarvan werken ze nu met een 'online collectebus' die je dan kunt delen met vrienden/kennissen en natuurlijk je buurt- en dorpsgenoten.

Waarom ik geld wil inzamelen voor Reuma Nederland?

Ik collecteer omdat het belangrijk is om onderzoek te blijven doen naar behandeling van Reuma. De mogelijkheden met medicijnen de ontstekingen te remmen zijn gelukkig veel beter dan jaren terug, maar over gaat Reumatoïde Artritis nooit weer, of toch wel? Er zijn onderzoeken bezig om genezing misschien wél voor elkaar te krijgen. Waarschijnlijk komen de resultaten te laat voor mij, maar dan toch voor volgende generaties.

Maar Reuma Nederland doet veel meer. Bijv. het financieren van onderzoek naar artrose en het voorkomen daarvan, of het vroegtijdig opsporen van Reuma zodat er eerder met behandelen kan worden begonnen.

Kortom het is belangrijk dat al dit onderzoekswerk doorgaat en daar is geld voor nodig.

Hoe te doneren?

Via onderstaande link kom je op de pagina van Reuma Nederland met mijn persoonlijke 'online collectebus'. Daar kun je aangeven hoeveel je wilt geven en dan betaal je vervolgens via iDEAL of PayPal. Je hoeft geen naam of mailadres op te geven en krijgt dus ook geen ongewenste mails.

https://reumanederland.digicollect.nl/francien-spannenburg?created_action=true&utm_source=digicollect&utm_medium=email&utm_campaign=reumanederland

Alvast heel erg bedankt voor uw donatie.

 


Tekst: Francien Spannenburg
Fotos: Reuma Nederland