Toneeluitvoering Katholieke Kring

Geplaatst op: 20-02-2011

Afgelopen zaterdag bracht toneelvereniging ‘De Katholieke Kring’ de klucht ‘Nonnen over de vloer’ van Gerrit Voskes ten tonele in het dorpshuis De Bult in Ter Idzard. Er was een middag- en avondvoorstelling. Een hilarische klucht in vier bedrijven die zich wederom afspeelt in Hotel het Reekalfje.

De eigenaren van het Reekalfje, Dolf (Johan Kersbergen) en Dieuwertje (Yolanda Verschuuren) hebben dit weekend weer een aantal kleurrijke gasten onder dak.

Zo zijn er de gezusters Trip, door de notaris (José Verschuuren) uitgenodigd om een erfeniszaak af te wikkelen. Nu is Marietje Trip (Mathilda de Vries) niet bepaald moeders mooiste. Cecilia Trip (Jannie Spin) heeft een paar jaar geleden haar wereldse kleding verruild voor het habijt van de Zusters der Liefde.

Als Cecilia voorstelt om voor een weekend van kleding te ruilen, stemt Marietje hiermee in. Maar op één voorwaarde; als ze maar niet de gelofte van kuisheid hoeft af te leggen.

Dan logeren er ook de ouders van Antoon (Toontje) Grundel (Jan Smale). Hij wil zijn ouders bewijzen dat hij best in staat is om de stee een weekend alleen te runnen.

Zijn moeder Fien (Gerda Hogeling) stemt hiermee in als ze maar een kamer met uitzicht op de boerderij kan krijgt. Haar man Dries (René van Drie) vind het allemaal wel goed.

En dan is er nog een zekere Henry Hazeleger (Namle Huitema). Hij zegt student te zijn maar hij vindt toch een aantal andere zaken belangrijker. Niettemin doet hij verwoede pogingen om de paringsroep van de ‘wilde wippert’ op de band vast te leggen. Hij raakt echter hopeloos verstrikt tussen zijn liefde voor Cecilia Trip en de postbode Betsie Blom (Henriette Niehof). Maar ook hiervoor heeft Dolf, in de vorm van een ‘Reekalfje Speciaal’, wel een oplossing.


Het stuk werd uitgevoerd onder regie van Alle Ytsma, gesouffleerd door José Verschuuren en de grime werd verzorgd door Femmie Raggers.