Eeuwboeken

In 2007 zijn er twee boeken over Ter Idzard en Olde-& Nijeholtwolde uitgebracht. Deze fantastische boeken, geschreven door Gerrit de Vries,  met héél veel informatie over de bewoners van de 3 dorpen over de periode 1900-2005, waren al snel uitverkocht en er zou geen tweede druk komen.

Op initiatief van het dorpsarchief "Idzawolde" is er in 2012 een oplages van 50 stuks weer herdrukt . Helaas is ook deze herdruk alweer uitverkocht.

Soms krijgt het dorpsarchief een van de boeken in handen en zal dan dit boek weer in de verkoop aanbieden. Heeft u belangstelling voor één van de boeken, laat het ons weten, liefst per mail met vermelding om welk boek het gaat en hoeveel. De prijs van één boek is 42 euro (excl. verzendkosten), afhankelijke van de conditie waarin het exemplaar is. 

Gezien de rechten van de eigenaar, verwachten wij dat er geen derde druk zal plaatsvinden.

Correcties Eeuwboeken

Ondanks alle inspanningen om de boeken zo volledig mogelijk te maken, zijn er af en toe enkele onvolkomenheden in geslopen. Oorzaak is veelal het feit dat er, voor de gegevens van na 1938, aangewezen was op mondelinge informatie. Na verschijning van de boeken bereikten ons tot op heden een aantal aanpassingen. Mocht u ook nog onvolkomenheden tegenkomen, dan stellen wij het op prijs dat u ons daarvan op de hoogte brengt, zodat we dit ook aan anderen kunnen doorgeven. U kunt ons bereiken via e-mail.

Verder is er een groep van vrijwilligers bezig deze boeken te actualiseren tot heden. Ook deze informatie is beschikbaar via onderstaande link.

Klik hier voor een overzicht van correcties dat u kunt uitprinten.