Dorpsarchief

 

Help het Dorpsarchief

Het dorpsarchief "Idzawolde" verzamelt zoveel mogelijk documenten, foto's, vereniging-administratie van de dorpen Ter Idzard, Nije- en Oldeholtwolde. Hierbij wordt ons vaak oude foto's aangeboden, waarvan wij opzoek gaan naar de namen, jaartal of plaats van handeling, zodat wij al deze informatie in ons archief kunnen vastleggen.

Om dit werk wat makkelijker te maken is deze pagina tot stand gekomen. Wij vragen u; kunt uw ontbrekende gegevens aan ons doorgeven via onderstaande mogelijkheden? Wanneer u zelf vragen heeft over uw voorouders of over de drie dorpen, dan kunt u die ook hier stellen. Aangezien het een openbaar medium is, kan er op uw vraag natuurlijk ook door derden gereageerd worden. Wilt u uw vraag privé houden, dan kunt u ons via de mail  bereiken en uiteraard zullen wij u dan ook persoonlijk per mail beantwoorden.

 

Eeuwboeken

In 2007 zijn er twee boeken over Ter Idzard en Olde-& Nijeholtwolde uitgebracht. Deze fantastische boeken, geschreven door Gerrit de Vries,  met héél veel informatie over de bewoners van de 3 dorpen over de periode 1900-2005, waren al snel uitverkocht en er zou geen tweede druk komen.

Op initiatief van het dorpsarchief "Idzawolde" is er in 2012 een oplages van 50 stuks weer herdrukt . Helaas is ook deze herdruk alweer uitverkocht.

Soms krijgt het dorpsarchief een van de boeken in handen en zal dan dit boek weer in de verkoop aanbieden. Heeft u belangstelling voor één van de boeken, laat het ons weten, liefst per mail met vermelding om welk boek het gaat en hoeveel. De prijs van één boek is 42 euro (excl. verzendkosten), afhankelijke van de conditie waarin het exemplaar is. 

Gezien de rechten van de eigenaar, verwachten wij dat er geen derde druk zal plaatsvinden.

Correcties Eeuwboeken

Ondanks alle inspanningen om de boeken zo volledig mogelijk te maken, zijn er af en toe enkele onvolkomenheden in geslopen. Oorzaak is veelal het feit dat er, voor de gegevens van na 1938, aangewezen was op mondelinge informatie. Na verschijning van de boeken bereikten ons tot op heden een aantal aanpassingen. Mocht u ook nog onvolkomenheden tegenkomen, dan stellen wij het op prijs dat u ons daarvan op de hoogte brengt, zodat we dit ook aan anderen kunnen doorgeven. U kunt ons bereiken via e-mail.

Verder is er een groep van vrijwilligers bezig deze boeken te actualiseren tot heden. Ook deze informatie is beschikbaar via onderstaande link.

Klik hier voor een overzicht van correcties dat u kunt uitprinten.