Begraafplaatsen

De dorpen Ter Idzard, Oldeholtwolde en Nijeholtwolde hebben elk een eigen begraafplaats. Deze begraafplaatsen hebben een rustieke uitstraling, die je van het platteland mag verwachten.

 

Ter Idzard

De begraafplaats is gelegen aan de Idzardaweg en ligt rondom de recentelijk gerestaureerde kerk. De begraafplaats wordt omgeven door een prachtige beukhaag en een klein parkeerterrein is aanwezig. Deze begraafplaats is in eigendom van de NH kerkgemeenschap Oldeholtwolde-Ter Idzard. De kerk zelf is in eigendom van de Stichting Alde Fryske Tsjerken te Leeuwarden. Grafrechten zijn te verkrijgen voor iedereen, die een relatie met het dorp hebben of hadden.

Voor informatie: Dhr. E. Kanis, Idzardaweg 46, 8476 EM Ter Idzard. Telf.  0561-617278

 

Oldeholtwolde

Kerhof Oldeholtwolde

De begraafplaats ligt aan de Kerkweg en ligt ten zuiden van de kerk. De begraafplaats is een karakteristieke plattelands begraafplaats gelegen op een terp in de vorm van een cirkel. Ook hier vormt een beukhaag de contouren van deze locatie. Een prachtig smeedijzeren hek sluit de plaats af. Deze begraafplaats is in eigendom van de NH kerkgemeenschap Oldeholtwolde-Ter Idzard. Grafrechten zijn te verkrijgen voor iedereen, die een relatie met het dorp hebben of hadden.

Voor informatie: Dhr. E. Kanis, Idzardaweg 46, 8476 EM Ter Idzard. Telf. 0561-617278

 

Nijeholtwolde

Begraafplaats Weerdijk

De begraafplaats ligt aan de Weerdijk en is voorzien van een klokkenstoel. Ook hier zijn vele oude graven te vinden. Het kerkgebouw is al sinds eind 18de eeuw verdwenen. De begraafplaats is in eigendom van de NH kerkgemeenschap te Wolvega, de klokkenstoel van de Stichting Alde Fryske Tsjerken te Leeuwarden. Er worden voor deze begraafplaats geen grafrechten meer uitgegeven.

Voor informatie: Dhr. B. Speerstra, Pieter Stuyvesantweg 63, 8478 HE Sonnega. Telf. 0561-613382