Info Run Bike Run

 

Jaarlijks wordt in  het voorjaar in samenwerking met de Stichting Triatlon Heerenveen in en om Ter Idzard een Run Bike Run georganiseerd. Met behulp van sponsors en vele vrijwilligers ligt er voor de atleten een atractief parcours klaar, waarbij de weilanden niet worden geschuwd bij het lopen.

Omdat de atleten het loopparcours best lastig vonden, is er sinds 2012 gekozen voor een verhard loopparkoers . Dit gaat grotendeels over fietspaden. Over het fietsparkoers zijn de athleten lyrisch. Niet alleen rechttoe-rechtaan, maar met mooi lopende bochten en veilig door de vele vrijwilligers. Het parcour is echter niet verkeersvrij.

Voor foto reportages van de afgelopen RBR's klik hier.

Voor een film-impressie van het parkoers klik hier.

Januari 2016 ....

Ter Idzard, Oldeholtwolde en (Nijeholtwolde komen we net niet door heen maar is ook één van de drie dorpen).

We zullen doorgaan.

De elfde versie van de hardloop, fiets en hardloop wedstrijd bij en door de dorpen Ter Idzard, Oldeholtwolde en Nijeholtwolde. 

De ene keer zit alles mee en een andere keer zit er wel eens wat tegen. Denk aan het aantal deelnemers dat de laatste jaren redelijk stabiel rond de honderd is. We zijn een paar keer van wisselzone gewisseld. Soms is het wat krap met het aantal vrijwilligers. Een keer hebben we alle afstanden zodanig ingekort dat het lopen langer was dan het fietsen, storm gecombineerd met een lage temperatuur was de oorzaak.

We zijn twee jaar aangesloten geweest bij het landelijke RBR circuit, helaas is deze dit jaar opgeheven.

Vorig jaar hadden we financieel een tekort opgelopen oftewel we kwamen in de rode cijfers. Dit jaar hebben we een flink aantal nieuwe sponsoren weten te vinden, dus kunnen we nu financieel met zwarte cijfers afsluiten.

 

Vrijwilligers van groot belang.

Voor een groot deel werken we al tien jaar met dezelfde vrijwilligers uit onze dorpen maar ook van onze vereniging AVH de atletiek vereniging in Heerenveen. Zonder vrijwilligers geen evenementen, wedstrijden, feesten en ga zo maar door. Denk aan ons en als je wilt helpen meldt je dan aan bij  Ilja van der Weg, zij is onze vrijwilligers coördinator. Denk meteen maar eens aan andere activiteiten bij jou in de buurt overal zijn vrijwilligers welkom en nodig.

 

Onze wedstrijden.

Dit jaar hebben twee afstanden. We beginnen met de zogeheten Korte afstand(10-38-5 km). Tien minuten later start de Sprint (5-19-3,6 km) waar veel beginnende atleten aan meedoen. Deze sprint kun je met twee of drie mensen doen.

 

Medailles.

Er zijn medailles per afstand zowel voor dames en heren.

En voor de eerste prijs van het snelste (duo of trio, ) per afstand hebben we medailles besteld. 

De beste individuele Stellingwervers, (West en Oost samen natuurlijk) per afstand en zowel voor dames als heren kunnen ook een medaille krijgen.

De routes.

Het looponderdeel gaat zoveel mogelijk over de fietspaden tussen Ter Idzard en Oldeholtpade.

We schieten de deelnemers voor de Korte afstand (10-38-5) om elf uur weg, die lopen twee ronden van bijna vijf kilometer, over de Idzardaweg en de fietspaden daarna hun fiets pakken voor het volgende deel van 38 km geheel over de wegen. Als ze daarmee klaar zijn, lopen ze nog één ronde van vijf km. De Sprint begint om 11:10 uur met één ronde van vijf km. En na hun fietsonderdeel van 19 km, lopen ze via de Hamersweg naar het fietspad en lopen rechtsom een ronde van 3,6 km.

Kom naar Ter Idzard en ga door.

Rob de Kan (voorzitter RBR-commissie)