Korfbal is een hartstikke leuke sport!

Sporten is goed voor je; dat weet iedereen. Wist je echter ook dat het een positieve invloed heeft op zowel motoriek als zelfvertrouwen? En laten we het positieve effect op sociaal-emotioneel gebied niet vergeten! Samen sporten vergemakkelijkt sociaal contact en draagt bij aan een positieve gemoedstoestand.

Sport vormt een essentieel aspect van persoonlijke ontwikkeling. Het leert je normen en waarden, bevordert samenwerking, leert omgaan met verlies, stimuleert leergierigheid en benadrukt het nakomen van verplichtingen. Specifiek binnen gemengde sporten zoals korfbal komen mildere en beschaafdere omgangsvormen naar voren in teams bestaande uit zowel mannen als vrouwen.

Het begint allemaal al bij onze jongste deelnemers, de "kangoeroes" (3 en 4 jarigen). Zij nemen deel aan oefeningen en spelletjes in een uitdagend parcours, waardoor ze voortdurend in beweging zijn en diverse oefeningen ervaren. Voor de "reuzenpanda's" (kinderen van 5 tot 7 jaar) leggen we de basisvaardigheden van verschillende sporten uit, zoals atletiek, voetbal, hockey en korfbal. Vanaf 6 jaar kun je al deelnemen aan een korfbalteam met leeftijdsgenoten. Als je meerdere sporten wilt beoefenen, zoals voetbal of tennis, is dat geen enkel probleem - SCO ondersteunt dit volledig.

Meer dan alleen korfbal

K.v. SCO is een sportclub voor iedereen. Naast korfbal zijn we zeer actief in het organiseren van diverse sportactiviteiten, zoals XXL-wedstrijden, voetbaltoernooien voor niet-voetbalverenigingen (vtnvv), mountainbiketochten en samenwerkingen met SportAnders en KorfbalAnders voor kinderen met lichamelijke en/of geestelijke beperkingen.

Maak GRATIS kennis met onze gezellige club

De beste manier om de sfeer te proeven is door gewoon een keer mee te doen. Kom vrijblijvend langs, waarbij de eerste maand als proefmaand volledig GRATIS is! Stuur simpelweg een e-mail naar sporten@kvsco.nl, zodat we weten dat je komt en ontvang van ons informatie over de locatie en het tijdstip. Als je het na de proefmaand nog steeds leuk vindt bij onze club, kun je lid worden.

Mocht je na het lezen nog vragen hebben, kom dan gerust langs op het veld in Oldeholtpade of in sporthal de Steense in Wolvega. Er zijn altijd enthousiaste mensen aan het trainen of spelen die graag meer informatie willen delen over de vereniging en het spel. Voel je welkom bij ONZE vereniging!

Voor meer informatie check de website: https://kvsco.nl

 

Sportcomplex De Hoolt-tuun - Korfbalvelden SCO

Gerelateerde Nieuws-items