Info webteam

Op initiatief van Plaatselijk Belang “Eensgezindheid” is in 2001 een team van vrijwilligers samengesteld met de opdracht om een site te bouwen voor de 3 dorpen Ter Idzard, Oldeholtwolde en Nijeholtwolde. Het doel van de site is om inwoners van het dorp en andere geïnteresseerden te informeren over de dorpen en hun activiteiten en daarbij gebruik te maken van de specifieke mogelijkheden van internet. De vertrouwde dorpskrant ’t Kontakt blijft maandelijks in druk verschijnen.

Vanaf half februari 2002 is www.ter-idzard.nl te bezoeken. Aanvankelijk trok de site circa 10 bezoekers per dag, oftewel een kleine 300 bezoekers per maand. Nadat er 3 journalisten zijn toegetreden tot het webteam, zijn de bezoekers aantallen aanzienlijk toegenomen. Deze aantallen zijn nu aanzienlijk toegenomen, waaruit blijkt dat dit medium aan een zekere behoefte voldoet. Op dit moment zijn we over de 120.000 bezoekers.

Webteam 2020Het bijhouden van de site gebeurt onder verantwoordelijkheid van de Website-commissie. Het team van vrijwilligers, bestaande uit 2 redactieleden, 3 webmasters en 2 journalisten. De redactie bestaat uit vertegenwoordigers van Plaatselijk Belang en Dorpskrant ‘t Kontakt. De redactie zorgt er voor dat de site actueel blijft, met steeds nieuwe teksten en foto's. Het onderhoud aan www.ter-idzard.nl vindt vrijwel dagelijks plaats, Veel nieuws wordt aangedragen door onze nieuwsverslaggever over gebeurtenissen in onze 3 dorpen en directe omgeving.

 

 

 

 Informatie voor de redactie

Wil je graag informatie doorgeven, foto's of ideeën, stuur dan een berichtje naar onze teamleden. Kijk goed naar wie je het bericht het beste kunt sturen, dan zorgt de redactie voor een snelle verwerking.

 

naam e-mailadres taak/deskundigheid
Francien Spannenburg francienspannenburg@ter-idzard.nl redactie: Agenda, poll, vertegenwoordiger Dorpskrant
Mary Langelaar   redactie: Financiën
Vacature hobbyenkunst@ter-idzard.nl interviews Hobbyisten
Mira Becude nieuws@ter-idzard.nl

journalist nieuws Oldeholtwolde

Vacature info@ter-idzard.nl interviews bedrijven
Vacature info@ter-idzard.nl journalist natuur
Harry Bouman harrybouman@ter-idzard.nl seniorwebmaster: lay-out, algemeen technisch toezicht
Jan Porton  janporton@ter-idzard.nl Redactie: Voorzieningen, vertegenwoordiger Plaatselijk Belang
Jurre Kuiper jurrekuiper@ter-idzard.nl webmaster: lay-out info bedrijven/ verenigingen
André de Groot andredegroot@ter-idzard.nl webmaster: ontwerp en technische realisatie

Nieuwe 'look' voor de website

1 Foto
Reacties:1
Tekst & Foto's:Redactie
04-11-2018

Website een paar dagen uit de lucht

1 Foto
Reacties:0
Tekst:Redactie
Fotos:Internet
29-04-2018